Do You organize events and would you like to post them on MoveToSlovenia.eu for free?  Contact us

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Voden pohod – Pravljični Šumberk z jamarji, 10. julij

July 10 @ 10:00 am - 1:00 pm

Vabljeni na sprehod po Pravljičnem Šumberku z interpretativnimi vodniki in jamarji! 👷‍♂️👷‍♀️

Nov voden pohod po pravljično-doživljajski poti Pravljični Šumberk se zgodi v soboto, 10. julija.

⚠️ Pozor! Za obisk jame so zaradi velikega povpraševanja obvezne prijave na mail: domzeldol@skrateljc.org

Dobimo se v Češminovem parku, pred Kavarno Češmin ☕

Na ogled pravljično-doživljajske poti Pravljični Šumberk se boste podali v spremstvu interpretativnih vodnikov in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov. V primeru večjega obiska, se bo vodenje razdelilo na več manjših skupin.

Domžale so mesto z bogato zgodovino in skrivnostno naravo. Otroci bodo v Pravljičnem Šumberku na nadvse pomembni misiji.
🦊👒🤔

Pravljični Šumberk je ena izmed petih pot v Pravljično-doživljajski transverzali po Slovenji, ki jo razvija zavod Škrateljc. Po gorsko-pastirskih prigodah, ki jih ponuja Pot pastirskih škratov na Krvavcu, najbolj zamočvirjeni družinski dogodivščini Pot močvirskih škratov na Mali plac, popotovanju s polhom rogoviležem v Polhov doživljajski park v Polhovem Gradcu in rimljanski dogodivščini Smaragdna dogodivščina ob Ajdovskem zidu, vas zdaj vabimo na družinsko doživetje – Pravljični Šumberk v domžalskem mestnem gozdu 🌞🌳

Tokrat se na pot odpravimo z interpretativnim vodnikom, nekje sredi Šumberka pa nam bodo jamarji odkrili svet jamskega škrata Domželca. Prava jamarska dogodivščina je pred nami! Samo za najbolj pogumne škratolovce – no, vsi ostali bomo pa poslušali zgodbe iz jame 😊

Lisički bodo pomagali najti izgubljeni slamnik, ki je zanjo, pa tudi za vse druge živali na Šumberku ter celo za vse ljudi v Domžalah, sila pomembna reč. Pri tem bodo spoznali zgodbo o slamnikih iz Domžal, odpotovali v prazgodovino tega kraja in odkrivali pravljično lep gozd Šumberk, poln raznolikih dreves, živali in kraških jam. V njih domujeta jamski škrat Domželc in hrošček Simon, ki bo otroke vodil po poti. Pravljično-doživljajska pot Pravljični Šumberk se prične v Kavarna Češmin v Češminovem parku v središču Domžal, kjer boste dobili knjižico Pravljični Šumberk.

Pot nato, vodi ob Kamniški Bistrici do Šumberka in nato krožno preko Šumberka nazaj na izhodišče, ker škratolovce za opravljeno nalogo čaka nagrada. Pot je dolga 3,54 km, na njej boste pridelali 134 nadmorske višine. Pot je dobro označena, za vsa doživetja na poti pa bo družina potrebovala okoli 3 ure.

Izhodišče zgodbe o pravljičnem Šumberku je slikanica Izgubljeni slamnik Uroša Grilca in ilustratorke Anke Kočevar. Otroci, ki slikanico poznajo, še močneje doživljajo pustolovščino na Šumberku.

Morda pa ob priliki ujamete tudi glasbeno pravljico Izgubljeni slamnik v izvedbi Nine Peče Grilc in Andreja Fona 🦊👒

Oprema: priporočamo lahko pohodno obutev, pa seveda nekaj malice in pijače za škratolovce, ki bodo navdušeno raziskovali čudovito naravo Šumberka.

Parkiranje: OŠ Domžale, Rojska cesta, GPS: 46.1424747,14.6024106

Details

Date:
July 10
Time:
10:00 am - 1:00 pm
View Event Website

Venue

Pravljični Šumberk
Plečnikova ulica
Domzale, 1230 SI
+ Google Map

Photos, video, and text are provided and published as it’s by each Event Organiser.

MoveToSlovenia.eu is not liable for any errors, financial loss, or damages of any kind that may result from the use of, or reliance on, the information herein, and/or on this events pages.

%d bloggers like this: