Do You organize events and would you like to post them on MoveToSlovenia.eu for free?  Contact us

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tečaj varnega plezanja v feratah Hvadnik, Jerman in Mojstrana

June 5 @ 7:30 am - 5:00 pm

Zavarovano plezalno pot poenostavljeno imenujemo “ferata” po oznaki “via ferrata” iz tujine, kar pomeni v direktnem prevodu “železna pot”. Zavarovane plezalne poti so namreč opremljene z raznimi kovinskimi varovali – klini, jeklenicami, stopami…
Plezanje po feratah je na videz zelo preprosta zadeva. Toda… Potrebno je znanje tako iz pravilne (!) uporabe opreme, kot tudi poznavanje plezalnih tehnik. Za plezanje po teh poteh, ki so večinoma speljane čez strma skalna pobočja in celo stene, je potrebno poleg moči v rokah in nogah obvladati tudi različne plezalne tehnike, obvladati uporabo varovalne gorniške oziroma plezalne opreme ter poznati tehnike varovanja in samovarovanja. Seveda je potrebna tudi primerna psihična pripravljenost. Tečaj varnega plezanja po feratah je odlična priložnost, da dobite potrebna znanja ter izkušnje v družbi inštruktorja ter boste hkrati vsa na novo pridobljena znanja preizkusili v živo na lažjih in zmerno težkih feratah. Na praktičnem delu tečaja bomo spoznavali tudi osnovne gorniške vozle, potrebno opremo za plezanje po feratah, tehnike samovarovanja, samoreševanje, varovanje in pomoč soplezalcu. Za tečaj si lahko pri nas brezplačno izposodite tudi nekaj osnovne opreme za plezanje ferat.
Tečaj bo potekal v Ferati Hvadnik (B/C, 250 m) pri Gozd Martuljku in Ferati Mojstrana (C/D, 180 m), poskusimo tudi ferato Jerman (D/E, 180 m), če je skupina primerna. Vodil ga bo Boris Strmšek, UIMLA vodnik in alpinistični inštruktor.
Za prijave, ceno in več informacij nam piši na: drustvo.strmina@gmail.com. Informacije tudi na telefon 030 666 900 (Boris Strmšek).
Prijave do petka, 4.6.2021, število udeležencev je omejeno na največ 6.

Details

Date:
June 5
Time:
7:30 am - 5:00 pm
View Event Website

Photos, video, and text are provided and published as it’s by each Event Organiser.

MoveToSlovenia.eu is not liable for any errors, financial loss, or damages of any kind that may result from the use of, or reliance on, the information herein, and/or on this events pages.

shares
%d bloggers like this: