Do You organize events and would you like to post them on MoveToSlovenia.eu for free?  Contact us

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzejske sobote v Žirovnici

April 24 @ 10:00 am - 5:00 pm

Žirovnica na Gorenjskem je dežela zgodb, z izjemno ohranjeno zapuščino ljudske, naravne in literarne dediščine. Iz Prešernove rojstne hiše v Vrbi vas vaške poti vodijo k odkrivanju muzejskih zbirk na eni najlepših tematskih poti v Sloveniji.

Vsako četrto soboto v mesecu med marcem in oktobrom za vas odpiramo vrata muzejev v Žirovnici. Poleg Prešernove rojstne hiše v Vrbi si lahko ogledate tudi Čopovo rojstno hišo v Žirovnici in Finžgarjevo rojstno hišo v Doslovčah. Prijazno vabljeni tudi k obisku zasebne zbirke Muzej preteklosti v zavetju Stola v Zabreznici.

Muzejske sobote v Žirovnici so lahko tudi lepa priložnost za gibanje na svežem zraku, saj so naše znamenitosti povezane v 10 kilometrsko krožno Pot kulturne dediščine Žirovnica. Privoščite si športno-kulturni dan v vasicah pod najvišjim vrhom Karavank.

Details

Date:
April 24
Time:
10:00 am - 5:00 pm
View Event Website

Venue

Municipality of Žirovnica

Photos, video, and text are provided and published as it’s by each Event Organiser.

MoveToSlovenia.eu is not liable for any errors, financial loss, or damages of any kind that may result from the use of, or reliance on, the information herein, and/or on this events pages.

shares
%d bloggers like this: