Do You organize events and would you like to post them on MoveToSlovenia.eu for free?  Contact us

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Finžgar in Sora

June 5 @ 8:00 pm

Otvoritev razstave

𝗙𝗶𝗻ž𝗴𝗮𝗿 𝗶𝗻 𝗦𝗼𝗿𝗮

Ob 150. obletnici rojstva Frana Saleškega Finžgarja, pisatelja in duhovnika, ki je med leti 1908 in 1918 služboval tudi v Sori, Kulturno umetniško društvo Oton Župančič Sora prireja razstavo posvečeno njegovemu življenju, delu in pečatu, ki ga je pustil pri nas v Sori.

Otvoritev razstave bo potekala 5. 6. 2021 ob 20.00 uri v Galeriji Sora in bo postregla z glasbenim nastopom Sorških fac, arhivskimi posnetki dramske igre Lucija iz leta 1984 v izvedbi KUD Oton Župančič Sora ter z anekdotami o Finžgarjevem delovanju v Sori.

Vljudno vabljeni!

*𝘗𝘳𝘪𝘳𝘦𝘥𝘪𝘵𝘦𝘷 𝘴𝘰𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘤𝘪𝘳𝘢 𝘖𝘣č𝘪𝘯𝘢 𝘔𝘦𝘥𝘷𝘰𝘥𝘦
*𝘖𝘵𝘷𝘰𝘳𝘪𝘵𝘦𝘷 𝘣𝘰 𝘱𝘰𝘵𝘦𝘬𝘢𝘭𝘢 𝘷 𝘴𝘬𝘭𝘢𝘥𝘶 𝘴 𝘵𝘢𝘬𝘳𝘢𝘵 𝘷𝘦𝘭𝘫𝘢𝘷𝘯𝘪𝘮𝘪 𝘪𝘯 𝘢𝘬𝘵𝘶𝘢𝘭𝘯𝘪𝘮𝘪 𝘶𝘬𝘳𝘦𝘱𝘪 𝘝𝘭𝘢𝘥𝘦 𝘙𝘚 𝘵𝘦𝘳 𝘱𝘳𝘪𝘱𝘰𝘳𝘰č𝘪𝘭𝘪 𝘕𝘐𝘑𝘡
—–
Razstava posvečena Franu Saleškemu Finžgarju je sestavljena iz več segmentov, ki obsegajo njegovo življenje in delo, vse skupaj pa v smiselno celoto povezujejo elementi in spomini vezani na delovanje Kulturno umetniškega društva Oton Župančič Sora.

Tako si boste lahko v sklopu razstave ogledali rekonstrukcijo oblačilne dediščine iz tistega časa, ki jo v svojem fundusu hrani folklorna sekcija društva. Dramska sekcija društva pa je poskrbela za arhivske posnetke ter slike vezane na delovanje gledaliških ustvarjalcev, ki so se v 20. in 21. stoletju zvrstili v produkcijah gledaliških tekstov vsem znanega pisatelja in duhovnika.

Razstava tako zgoščeno predstavlja Finžgarjevo zapuščino temu svetu ter izredno močan pečat, ki ga je pustil na ustvarjanju našega društva, ki je prisoten še danes. Razstava je sicer druga prireditev v ciklu prireditev posvečenih F. S. Finžgarju v t. i. Finžgarjevem letu.

Details

Date:
June 5
Time:
8:00 pm
View Event Website

Photos, video, and text are provided and published as it’s by each Event Organiser.

MoveToSlovenia.eu is not liable for any errors, financial loss, or damages of any kind that may result from the use of, or reliance on, the information herein, and/or on this events pages.

shares
%d bloggers like this: